Friday 5 September 2014

Ikan Keli Berlado Rambo Stail


Cara memasak Keli Berlado Nogori paling sempoi Rambo stail.

Bahan utama:

1) Ikan keli yang siap disiang dan digoreng kunyit.

Bahan kisar:

1) Bawang Merah
2) Bawang Putih
3) Cili Merah
4) Cili Padi (Mengikut tahap kepodasan yang lidah anda tahan makan)
5) Air

Stail masak:

1) Tumiskan bahan kisar.
2) Masukkan air asam dan garam sesuka hati.
3) Masak sehingga naik bau.
4) Tuangkan di atas ikan keli yang telah digoreng tadi.
5) Siap untuk dihidangkan kepada yang tersayang.

* Sukatan mengikut gerak hati. Sesuaikan mengikut jumlah orang yang mahu makan.

Simplekan? Kini sesiapa sahaja boleh masak!

Di Masak Lomak Cafe & Catering, hidangan ini berharga RM3.50.



Untuk tempahan untuk katering, 
hubungi 011-2326 0204